عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 34
نویسنده : حسینی
ملا و قاضی یک روز یک نفر سر بگو مگو به ملا نصرالدین سیلی میزنه، ملا هم اونو به دادگاه می­کشه و دیه سیلی رو می­ خواهد. قاضی از مرد می­ خواهد که یک سکه به ملا بده. مرد به بهانه آوردن سکه از دادگاه فرار میکنه. ملا که متوجه فرار اون میشه، یه سیلی در گوش قاضی می­ خوابونه و به قاضی میگه: وقتی اومد، سکه رو خودت بردار.

:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 38
نویسنده : حسینی
میهمان حبیب خدا تنی چند از کافران از راهی دور به مسجد در آمدند و به پیامبر(ص) گفتند: که ما را به عنوان مهمان بپذیر. پیامبر رو به اصحاب خود کرد و فرمود هر کدامتان یکی از این افراد را به خانه خود ببرد و از او پذیرایی کند. هر یک از آنان بی ­درنگ یکی از کافران را انتخاب کردند و با خود بردند. اما در آن میان یکی از کافران که هیکلی درشت و تنومند داشت باقی ماند و کسی حاضر نشد او را به خانه خود برد، زیرا از ظاهرش پیدا بود که پُرخوار است. پیامبر وقتی دید کسی حاضر نیست میزبان او شود، خود او را به خانه برد تا از او پذیرایی کند. چون وقت شام رسید اهل خانهِ پیامبر، پی در پی طعام می ­آوردند و پیش او می ­نهادند و او در اندک زمانی همه را می­ بلعید، تا جایی که به اندازه هیجده نفر غذا خورد. آن شب تمامی افراد خانه پیامبر بی­ شام سر بر بالین نهادند. سپس مهمان پُرخوار به اتاقی مخصوص رفت و دراز کشید و به خوابی سنگین فرو رفت. ساعتی بعد یکی از افراد خانه که از پُرخواری او بسیار خشمگین شده بود آمد و در اتاق را از پشت قفل کرد و رفت. نیمه­ های شب بود که مهمان دچار دلپیچه ­ای عجیب شد و برای قضای حاجت شتابان به طرف درِ اتاق دوید، آمد در را باز کند دید در از پشت قفل است. هر چه در را تکان داد در باز نشد که نشد. ناچار به بسترش رفت تا با خوابیدن موقتا از این مهلکه نجات پیدا کند. بالاخره بعد از دقایقی این پهلو و آن پهلو شدن به خوابی عمیق فرو رفت و در عالم رویا خود را در خرابه ­ای خلوت یافت، چون دید هیچکس در آنجا نیست جامه ­اش را واپس زد و با خیال راحت خود را تخلیه کرد. در این وقت ناگهان از خواب پرید و دید رختخواب، غرق کثافت شده است. اضطراب دیوانه کننده­ ای بر او مستولی شده بود، نمی­ دانست چه کند. فقط دوست داشت که در آن لحظه زمین دهان باز کند و او را فرو بلعد. سپیده دمان بود که پیامبر(ص) برای رهایی او از مهلکه سخت، با شتاب خود را به درِ اتاق رسانید و بی آنکه خود را به او نشان دهد قفل در را گشود و رفت، تا با او روبرو نشود و موجب خجلتش نگردد. مهمان که درِ نجات به رویش باز شده بود با احتیاط جلو در آمد و این طرف و آن طرف را نگاه کرد و چون مطمئن شد کسی ناظر نیست با سرعت عجیبی پا به فرار گذاشت. در این اثنا یکی از اهالی خانه وارد اتاق شد و چون آن صحنه فضیح را دید خواست سر و صدا راه بیندازد که پیامبر به او فرمود داد و قال راه نینداز. بستر او را خودم می­ شویم و مشغول شستن آن شد. از آن طرف مهمان فضیحت کارِ طماع چون در وسط راه متوجه شد حِرزِ خود را در اتاق جا گذاشته، شتابان به سوی خانه پیامبر دوید و چون وارد خانه شد دید پیامبر با خوشرویی مشغول شستن بستر اوست. او با دیدن چنین وضعی چنان پریشان شد که دو دستی بر فرقِ خود کوبید و به دست و پای پیامبر افتاد. اما آن حضرت او را مورد لطف قرار داد و او چنان تحت تاثیر اخلاقِ محمد قرار گرفت که از صمیم قلب به اسلام گروید و آن شب را نیز مهمان رسول خدا شد. و چون برای او شام آوردند اندکی شیر خورد و دست از طعام کشید. همگان تعجب کردند که چنین شخصِ شکمباره ­ای چگونه به این اندک اکتفا کرده است. پیامبر فرمود: او از وقتی که مسلمان شده از حرص و آز پاک گردیده است. این است که به اندک طعامی بسنده کرده است.

:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 36
نویسنده : حسینی
درویش و گدا روزی گدایی به دیدن صوفی درویشی رفت و دید که او بر روی تشکی مخملین در میان چادری زیبا که طناب هایش به میخ­ های طلایی گره خورده ­اند، نشسته است. گدا وقتی اینها را دید فریاد کشید: این چه وضعی است؟ من تعریف­ های زیادی از زهد و وارستگی شما شنیده ­ام، اما با دیدن این همه تجملات در اطراف شما، کاملا سرخورده شدم. درویش خنده ­ای کرد و گفت: من آماده ­ام تا تمامی اینها را ترک کنم و با تو همراه شوم. با گفتن این حرف درویش بلند شد و به دنبال گدا به راه افتاد. او حتی درنگ هم نکرد تا دمپایی­ هایش را به پا کند. بعد از مدت کوتاهی، گدا اظهار ناراحتی کرد و گفت: من کاسه گداییم را در چادر تو جا گذاشته ­ام. من بدون کاسه گدایی چه کنم؟ لطفا کمی صبر کن تا من بروم و آن را بیاورم. صوفی خندید و گفت: دوست من، میخ­ های طلای چادر من در زمین فرو رفته­ اند، نه در دل من، اما کاسه گدایی تو هنوز تو را تعقیب می­ کند.

:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 44
نویسنده : حسینی
دزد و آیه الکرسی پدر ابوبكربن نوح از قول دوستش در نهروان می­ گويد: عادت داشتم هر شب آيه الكرسی را می ­خواندم و بر دكان می­ دميدم. شبی يادم رفت بخوانم، به خانه رفتم. وقت خواب يادم آمد و آن را خواندم و به اطراف دكان دميدم. فردا دكان را باز كردم ديدم دزدی هرچه در دكان است جمع كرده و مردی آنجا نشسته. گفتم: كيستی و اينجا چه می ­كنی؟ آن مرد گفت: داد نزن. من چيزی از تو نبرده ­ام. نگاه كن تمام متاع تو موجود است. من اينها را بستم. هرگاه خواستم ببرم، درب را نيافتم. چون بر زمين نهادم و نشان كردم، باز تا خواستم ببرم، درب ديوار شد. شب را به اين بلا بسر بردم تا اينكه تو درب را باز كردی. اكنون اگر خواهی مرا عفو كن كه من توبه كردم و چيزی هم از تو نبرده ­ام. آن مرد گويد: دست از او برداشتم و خدا را شكر كردم.

:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 44
نویسنده : حسینی

موسیقی و قلب عاشق ابالفضل العباس (ع)

قلبی که با گره خوردن به نام عباس، به آرامش و امنیت میرسد، دیگر برای گرم کردن سردی تنهاییش به موسیقی چه نیازی دارد؟ آرامش در نام اوست ما را به آرامش دروغین موسیقی چه کار ؟!



:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 44
نویسنده : حسینی
قرآن کریم و ممنوع‏یت غنا و موسیقى

وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْتَرِی لَهْوَ الْحَدِیثِ لِیُضِلَّ عَنْ سَبِیلِ اللَّه بِغَیْرِ عِلْمٍ وَ یَتَّخِذَها هُزُواً أُولئِکَ لَهُمْ عَذابٌ مُهِینٌ‏[۱]

و بعضى از مردم سخنان بیهوده را مى‏خرند، تا مردم را از روى نادانى، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهى را به استهزا گیرند؛ براى آنان عذابى خوارکننده است!

شأن نزول:

بعضى از مفسران گفته‏اند: آیه مورد بحث، درباره «نضر بن حارث» نازل شده است.

او مرد تاجرى بود که به «ایران» سفر مى‏کرد، و در ضمن، داستان‏هاى «ایرانیان» را براى «قریش» بازگو مى‏نمود، مى‏گفت: اگر «محمّد» براى شما سرگذشت «عاد و ثمود» را نقل مى‏کند، من داستان‏هاى «رستم و اسفندیار»، و اخبار «کسرى‏» و سلاطین عجم را باز مى‏گویم!، آنها دور او را گرفته، استماع قرآن را ترک مى‏گفتند.[۲]

بعضى دیگر گفته‏اند: این قسمت از آیات، درباره مردى نازل شده که کنیز خواننده‏اى را خریدارى کرده بود، شب و روز براى او خوانندگى مى‏کرد و او را از یاد خدا غافل مى‏ساخت.[۳]

مرحوم «طبرسى» مفسر بزرگ، بعد از ذکر این شأن نزول، مى‏گوید:

حدیثى که از پیامبر صلى الله علیه و آله در این زمینه نقل شده، شأن نزول فوق را تأیید مى‏کند؛ چرا که آن حضرت صلى الله علیه و آله فرمود: لایَحِلُّ تَعْلِیْمُ الْمُغَنِّیاتِ وَ لا بَیْعُهُنَّ، وَ أَثْمانُهُنَّ حَرامٌ وَ قَدْ نَزَلَ تَصْدِیْقُ ذلِکَ فِى کِتابِ اللَّه تَعالى‏: وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْتَرِى لَهْوَ الْحَدِیْثِ …:

«آموزش دادن کنیزان خواننده، و خرید و فروش آنها حرام است و درآمدى که ازاین راه به دست مى‏آید نیز حرام است، گواه این مطلب چیزى است که خداوند در کتابش فرموده: وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْتَرِى لَهْوَ الْحَدِیْثِ …».

منبع:شأن نزول آیات قرآن،


[۱]. لقمان ۶.

[۲]. (۱) «مجمع البیان»، ذیل آیه مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج ۹، ص ۱۳۵، ج ۲۲، ص ۶۴، و ج ۱۰۸، ص ۱۲۰؛ «المیزان»، ج ۱۶، ص ۲۱۲؛ «اسباب نزول الآیات» واحدى نیشابورى، ص ۲۳۳.

[۳]. (۲) «مجمع البیان»، ذیل آیه مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج ۹، ص ۱۳۶؛ «اسباب نزول الآیات» واحدى نیشابورى، ص ۲۳۳



:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 35
نویسنده : حسینی
چگونه همسرم را نقد کنم که موجب آزارش نشود؟

چگونه همسرم را نقد کنم که موجب آزارش نشود؟

چگونه همسرم را نقد کنم که موجب آزارش نشود؟

نکته هایی درباره ی نقد از همسر

به هنگام نقد کردن، عزت نفس فرد مورد نظر مورد مخاطره قرار می گیرد، افراد معمولا در برابر نقد مقاوم هستند و (به جز افرادی که عزت نفس بالاییJ دارند ...) بنابراین سعی کنید تا حد ممکن از روش های جایگزین استفاده کنید.
مثلا به جای این که همسرتان را به دلیل رعایت نکردن نظم انتقاد کنید، هنگامی که نظم را رعایت می کند خیلی او را تقدیر کرده و از او تعریف کنید. این کار به مرور زمان، باعث می شود عدم رعایت نظم او کم رنگ شده و رعایت کردن نظمش بیشتر شود.
قبل از نقد طرف مقابل، نیتتتان را با خودتان مرور کنید! آیا واقعا قصد کمک به او و اصلاحش را دارید یا صرفا می خواهید دلتان خنک شود یا او را ضایع کنید؟؟؟!!! با خودتان رو راست باشید. چون نیت شما در صحبتتان حتما اثر گذار خواهد بود.
قبل از نقد نقاط منفی او، حتما به نقاط مثبتش فکر کنید و آن ها را به زبان آورده و به خاطر آن نقاط مثبت، تقدیرش کنید (نقاط مثبتی که ذکر می کنید و تقدیرتان واقعی باشد، چاخان نباشد!)
مراقب باشید رفتارش را نقد کنید و نه شخصیتش را. مثلا نگویید "شلخته ای" بلکه رفتارش را مثلا این که هنگام خانه امدن لباس هایش را روی تخت می اندازد یا جوراب و کیفش را کنار اتاق می انداز نقد کنید.
حتی الامکان نقدتان را کوتاه و خلاصه و در حد ضرورت بگویید. یعنی نقدتان را شاخ و برگ های اضافی ندهید و آن را طولانی نکنید.
جملاتتان را با ضمیر "من" آغاز کنید و نه ضمیر "تو". مثلا به جای این که بگویید "تو به ظاهرت نمی رسی و به آراستگیت اهمیت نمی دهی." بگویید: " من دوست دارم بیشتر به خودت برسی."
رفتار منفی طرف مقابل را تعمیم افراطی ندهید. مثلا نگویید :"تو هیچ وقت حوصله ی حرف زدن نداری!" آیا واقعا هیچ زمانی نبوده که او با شما با حوصله حرف زده باشد؟؟؟
مبهم صحبت نکنید و حرفتان را واضح و حتی با مثال بیان کنید. مثلا نگویید :"من از رفتارایی که با من داری راضی نیستم!"


:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 43
نویسنده : حسینی
آیا بدون داشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج میتوان از کیفیت آن در آینده مطلع شد؟

آیا بدون داشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج میتوان از کیفیت آن در آینده مطلع شد؟

قبل ازدواج

دانستنی های مهم دربارهرابطه جنسیاز قبل ازدواج تا بعد ازدواج

یکی از ابعاد ارتباطی میان زن و مرد ، رابطه جنسی است .ابعاد اقتصادی ، عاطفی ، فکر و جنسی از راههای ارتباطی در بین زنان و مردان می باشد . ارتباط جنسی هر چند اهمیت بالایی دارد اما به دلایل فرهنگی کمتر به آن پرداخته می شود.

متاسفانه بنا به دلایل زیادی، اغلب خانواده ها در آموزش مسائل جنسی به فرزندان کوتاهی میکنند.در مورد روابط جنسی ، باورهای اشتباهی وجود دارد که از زمان کودکی در ذهن ما نقش بسته است که نباید با مطالب جدید علمی جایگزین شود .بنابراینروابط جنسیلذت بخش را به رابطه جنسی خرافاتی تبدیل نکنید.

برخی از افراد که پیش از ازدواج روابط جنسی را تجربه می کنند ممکن است حالت مقایسه ای در ذهن آنان به وجود آید که شاید در زندگی آینده ، فرد مقابل آنها نتواند توقعات آنها را برآورده سازد.

باورهای جنسی غلط از معضلات جدی است که امروزه به دلایل اطلاعات اشتباه در اختیار مردم گذاشته می شود. اولین تصور اشتباه در افراد این است که ، اشخاصی که رابطه جنسی پیش از ازدواج دارند در زندگی مشترک موفق تر از افرادی هستند که رابطه ای با جنس مخالف نداشته اند.

از سوی دیگر ممکن است فکر کنند که شاید در زندگی آینده ، همسر آنها نتواند تمام نیازهای جنسی آنها را تامین کند .بنابراین گاه ممکن است که حالت مقایسه ای برای آنها ایجاد شود.

در روابط جنسی پیش از ازدواج ، افراد فقط به خودشان اهمیت می دهند

رابطه زناشوییکه شامل روابط جنسی نیز می شود با ارتباط جنسی پیش از ازدواج تفاوت دارد . پیش از ازدواج آنچه در مورد رابطه دختر و پسرها مطرح می شود بیشتر توجه به خود ، هوس بازی ، ارضای نیازهای جنسی و کنجکاوی است اما بعد از ازدواج هر آنچه که مطرح شد برای ادامه زندگی مشترک دارای اهمیت می شود.

در زندگی مشترک علاوه بر توجه به نیازهای خود ، به نیازهای فرد مقابل نیز اهمیت داده می شود .در رابطه بعد از ازدواج ایجاد روابط عاطفی بیش از مسئله ارضای هوس مطرح می شود . با این توضیح به خوبی متوجه شدید کهرابطه جنسی قبل از ازدواجخوب است یا بد.

عشق بازی قبل از ازدواج

درمانخود ارضاییبا رابطه جنسی بعد از ازدواج

اغلب پسرهایی که در گذشته خودارضایی انجام داده اند این سوال را مطرح می کنند که آیا در ازدواج دچار مشکل می شوند ؟یاناباروریو مسائل دیگر در زندگی مشترک آنها رخ می دهد؟ خودارضایی به لحاظ شرعی حرام است اما مانع ازدواج نمی شود.

ازدواج کردن راه حل مناسب و مهمی برای ترک خودارضایی است زیرا رابطه زناشویی و رفع نیازهای جنسی توسط همسر مانع از خودارضایی می شود مگر در مواردی که با اختلالات زمینه ای دیگری همراه باشند.

عدم هماهنگی در روابط جنسی

معمولا افرادی که رابطه جنسی پیش از ازدواج را تجربه کرده اند در زندگی مشترک با شکست ناکامی مواجه می شوند . زیرا در روابط جنسی خود مهارت ها و تجربه هایی را کسب می کنند اما خود به دنبال فردی هستند که این تجربه ها را نداشته باشد به طور کلی نوعی عدم هماهنگی میان زن و مرد ایجاد می شود.

در حالی که اگر دختر و پسری تجربه جنسی قبل از ازدواج نداشته باشند هماهنگی بیشتری دارند و با یکدیگر آزمون و خطا را تجربه کرده و زندگی را پیش می برند . بنابراین هرچه میزان هماهنگی زوج ها بیشتر باشد زندگی آنها موفق تر است.

دانش مهمتر از تجربه است و زمان مناسب برای کسب دانش ، دوران عقد است. تجربه براساس این دانش و آموزش و آگاهی ما آرام آرام به دست می آید و نیازی نیست این تجربه را قبل از ازدواج داشته باشیم؛ زیرا هر فرد با فرد دیگری متفاوت است.

رابطه جنسی دختر و پسر

نداشتن رابطه جنسی با وجودپرده بکارتمشخص نمی شود

یکی از باورهای اشتباه این است که اگر دختر پرده بکارت داشته باشد و در شب زفاف دچار خونریزی شود به معنای نداشتن رابطه جنسی پیش از ازدواج است.

در صورتی که وجود پرده بکارت دلیل محکمی برای نداشتن تجربه جنسی نیست ، زیرا افرادی هستند که بر اثر تمرینات ورزشی زیاد مانند اسب سواری و یا به شکل مادرزادی پرده بکارت آنها از بین رفته و یا وجود ندارد.

همچنین افرادی هستند که پس از رابطه جنسی اقدام به ترمیم پرده بکارت می کنند .از سوی دیگر پرده بکارت اشکال مختلفی دارد و ممکن است از نوع محسوس باشد.

اصرار به ازدواج بدون در نظر گرفتن شرایط فرد

برخی از والدین بدون توجه به شرایط زندگی ، اصرار به ازدواج فرزندان خود می کنند مثلا اگر پسری به سن30 سالگی برسد ، مدام به ازدواج کردن او اصرار می کنند بدون آنکه دلیل ازدواج نکردن او را بپرسند.

بعضی دیگر از زوجهایی که تصمیم به طلاق گرفته اند و خانم از نداشتن رابطه جنسی مرد با او شاکی است ، پس از بررسی مشاهده می شود که فرد از تمایلات بیمارگونه جنسی رنج می برد اما این موضع را از دیگران پنهان می کند . اصرار کردن به هیچ قیمتی صحیح نمی باشد و باید با مشاوره و صحبت با افراد متخصص و باتجربه برطرف شود تا دچار مشکلات متعدد نشوند.

تماشای فیلم های پورن باعث تغییر ذهنیت می شود

برخی از زوجها اعتقاد دارند که تماشای فیلم های جنسی باعث تحریک میل جنسی و گرم شدن بیشتر زندگی مشترک می شود . البته می توان گفت که تماشای این نوع فیلم ها باعث افزایشمیل جنسیو بهبود روابط در کوتاه مدت تاثیر دارد اما در دراز مدت تاثیر معکوسی دارد چرا که موجب افزایش آستانه تحریک می شوند و دیگر این فیلم ها پاسخگوی نیاز آنها نمی شود.

از سوی دیگر فرد برای برقراری ارتباط با همسر خود این فیلمها را تماشا می کند ، غافل از اینکه به دیدن آنها اعتیاد پیدا می کند و از همسر خود دور می شود و بیشتر وقت خود را صرف دیدن این نوع فیلم ها می کند.

به طور کلی تماشای این نوع فیلم ها ، ذهنیت فرد را تغییر می دهد مثلا بدن همسر خود را با فردی که در فیلم می بیند مقایسه می کند و در ذهن خود او را به جای همسرش جایگزین می نماید .همچنین باعث اختلاف میان خود و همسرش می شود.

دیدن فیلم های مستهجن

آسیب نوع رابطه جنسی نمایش داده شده در فیلم های پورن

در فیلم های پورن افراد کارهای غیر معقول انجام می دهند که در دنیای واقعی اگر آنها انجام شود ممکن است کار به بیمارستان و بستری شدن بکشد . اما در آن فیلم براساس تصویر، نور و رنگ، آن چه بیننده مشاهده می کند همه زیبایی و لذت باشد در صورتی که این رفتارها آزاردهنده ، دردناک و آسیب زننده است.

شخصی که این گونه فیلم ها را مشاهده می کند از همسر خود توقع دارد این رفتارها را تجربه کند که در واقع امکان پذیر نیست و موجب درد و ناراحتی برای طرف مقابل می شود.در نتیجه تماشای این فیلم ها برای داشتن رابطه جنسی لذت بخش ، هرگز توصیه نمی شود.

زندگی زوجینی که رابطه جنسی خوبی ندارند، با تنش بیشتری همراه است

برخی از مردم اعتقد دارند که زندگی مشترک را با هدف خروج از تنهایی ، فرزند آوری و زندگی مشترک انتخاب کرده اند و رابطه جنسی را در اولویت قرار نمی دهند .در صورتی که رابطه جنسی یکی از اصول مهمروابط زناشوییاست و زندگی مشترک موفق به داشتن رابطه جنسی خوب ، رضایت بخش و ارضا کننده بستگی دارد.

زوج هایی که رابطه جنسی مناسبی ندارند معمولا با مشکلات بیشتری در زندگی مواجه می شوند و در تربیت فرزندان نیز مشکلات ، بیشتر می شود . در این نوع زندگی آرامش کافی وجود ندارد.

در مقابل افرادی که رابطه جنسی خوبی با همسرشان دارند در زندگی کاری نیز موفق تر عمل می کنند و زنان نیز در این نوع زندگی کمتر بهافسردگی،دل دردو کمر درد مبتلا می شند و باروری آنها نیز بهتر می شود.

بنابراین اگر زنان رابطه جنسی را اولویت بعد از اشتغال و تربیت فرزند قرار دهند و یا مردان خستگی و نداشتن حوصله را برای برقرار ارتباط جنسی بهانه کنند نمی توانند زندگی موفق و شادی را تجربه نمایند.

چرا که فرد به همان اندازه که به خواب و خوراک خود اهمیت می دهد باید فرصت کافی برای داشتن یک رابطه جنسی خوب و عاطفی با همسر خود نیز در نظر بگیرد.



:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 47
نویسنده : حسینی
همه چیز دربارهٔ ی یک تربیت درست!

گردآوری شده توسط گروه خانواده ممتاز نیوز

یادتان باشد کودکان با مهارتهای اجتماعی به دنیا نمی‌آیند و برای یاد گرفتن نیاز به زمان دارند. اگر شما بدانید که کودک شما در هر مرحله از سنش به طور طبیعی لازم است چه نقاط عطفی را پشت سر بگذارد، آنوقت می‌توانید در تربیت او گامهای سازنده ای بردارید.

همه والدین دوست دارند فرزندانی سالم تربیت کنند، فرزندانی که در جامعه به عنوان یک فرد با ادب، مفید، مستقل و سازنده شناخته شوند. اما آیا همه می‌دانند کی و چگونه می‌توانند تربیت کودک خود را آغاز کنند. تربیتی که بتواند آنها را به این خواسته بلند پروازانه شان برساند! مسلما چنین آرزوی بزرگی برای فرزندان نیاز به تلاش فراوان دارد و با خواندن یکی دو کتاب و شنیدن و دیدن چند برنامه تربیتی حاصل نمی‌شود. مهم این است که بتوانیم آنچه برای تربیت سازنده فرزندمان یاد می‌گیریم در زندگی روزانه مان به آن عمل کنیم و خوب معلوم است که دو صد گفته چون نیم کردار نیست! یا به عبارت دیگر به عمل کار برآید به سخندانی نیست. لابد می‌گویید شما راهش را بگویید عملش با ما! خوب این هم حرف حساب است که جواب ندارد، بخوانید:

محیطی امن و مورد علاقه فراهم کنید

برای اینکه بتوانید کودکانی سالم تربیت کنید ابتدا لازم است که محیط امنی برای او فراهم کنید. محیطی که هم از نظر فیزیکی و هم از نظر روانی به او آسیب نرساند. وقتی کودک ۳ ساله شما در کنار خیابان بازی می‌کند، نه تنها ممکن است با افتادن توپش در خیابان خطر تصادف او را تهدید کند؛ بلکه شما نخواهید توانست کنترلی بر دوستان و چیزهایی که می‌بیند و می‌شنود داشته باشید. کودکان کم سن به محیطی امن برای بازی نیاز دارند تا بتوانند در طول روز کنجکاوی کنند و سرگرم باشند. این کودکان بسیار از محیط خود می‌آموزند و مهم است که شما او را در محیط جذاب، سالم و به دور از خطر بزرگ کنیدتا فرصت لازم برای جست وجو، کشف، تجربه و رشد مهارتهایش داشته باشد.

گاهی خود شما در خانه محیط را برای او پر خطر می‌کنید. به جای چیدن لوازم شیک و شکستنی در گوشه و کنار خانه، به کودک نوپای خود اجازه دهید در منزل آزاد باشد و وسایل خانه را طوری تهیه کنید و بچینید که مجبور نباشید مدام به کودک بگویید به این دست نزن، آنطرف نرو، مواظب باش! این نکن‌های مکرر نه تنها او را ترسو بار می‌آورد بلکه قدرت خلاقیت و اعتماد به نفس او را از بین می‌برد. بنابراین با ایجاد یک محیط امن و بی‌خطر به کودکتان اجازه دهید تحت نظارت مناسب شما رشد کند و از محیط خود آزادانه بیاموزد و در آن بازی و حرکت کند. پس او را زیر نظر داشته باشید و بدانید چه می‌کند و کجاست.‏

انتظارات واقع بینانه داشته باشید

برای اینکه بتوانید کودک خود را درست تربیت کنید لازم است با خصوصیات او در هر مرحله سنی آشنا باشید و او را خوب بشناسید. کودکان یک ساله از نظر تکاملی با کودکان ۲ ساله و ۳ ساله متفاوتند. شما از فرزندتان انتظار دارید که اسباب بازیهایش را با خواهر و برادر و یا دوستانش تقسیم کند و یا برای گرفتن آنها از دیگران با مهربانی و خواهش آنها را بگیرد و تشکر کند. اما آیا او در سنی هست که شما این انتظار را از او داشته باشید؟

بهتر است در انتظاری که از کودک خود دارید واقع بین باشید و بدانید که آیا در سن او چنین رفتاری طبیعی است یا نه! شما انتطار دارید کودک ۲ ساله شما در مهمانی روی صندلی یا زانوی شما بنشیند و تکان نخورد اما آیا چنین انتظاری از یک کودک ۲ ساله طبیعی است و یا دور از انتظار است؟لازم است کودکان قبل از یاد گرفتن مهارتهای جدید مانند دستشویی رفتن، لباس پوشیدن یا غذا خوردن مستقل آمادگی لازم را از نظر رشدی داشته باشند. ‏

یادتان باشد کودکان با مهارتهای اجتماعی به دنیا نمی‌آیند و برای یاد گرفتن نیاز به زمان دارند. اگر شما بدانید که کودک شما در هر مرحله از سنش به طور طبیعی لازم است چه نقاط عطفی را پشت سر بگذارد، آنوقت می‌توانید در تربیت او گامهای سازنده ای بردارید. وگرنه وقتی کودک شما نتوانست ۱۰ دقیقه در مهمانی آرام روی صندلی بنشیند، عصبانی می‌شوید و کنترل خودتان را از دست می‌دهید. غافل از اینکه او بی‌گناه است و این شما هستید که انتظاری ورای سن و سالش از او دارید. پس اگرکودک ۲ ساله شما در جواب شما اغلب نه می‌گوید این را به حساب بی‌ادبی و حرف نشنوی او نگذارید. کودک شما لازم است از ۲سالگی نه گفتن را تمرین کند تا بتواند در آینده به دوستان خلافش نه بگوید. البته به خاطر داشته باشید که بچه‌ها با هم فرق دارند، این تفاوت گاهی ذاتی است، بعضی کودکان برون گرا و پر حرف، بعضی آرام و داخل گرا و بعضی پرجنب و جوش‌تر از بقیه می باشند.

گروهی ممکن است نسبت به تغییر محیط واکنش نشان داده و زود اعتراض کنند و عده دیگر خودشان را به راحتی با تغییرات وفق می‌دهند. پس لازم است در عین اینکه انتظارات واقع بینانه از کودک خود دارید به تفاوتهای او و خصوصیات فردی اش هم توجه کنید و اهمیت بدهید. ‏

وقتی والدین توقعات زیادی و یا زودتر از زمان لازم را از کودکشان داشته باشند و یا از فرزندشان بخواهند که کامل و ایده‌آل باشد مشکلاتی برای او بروز خواهد کرد. یادتان باشد همه اشتباه می‌کنند و بیشتر اشتباهات هم عمدی نیستند. خود شما هم کامل نیستید و نباید از خودتان هم انتظار بیش از حد داشته باشید. همانطور که شما تلاش خودتان را می‌کنید که والدین خوبی باشید، به تلاش فرزندتان هم اهمیت بدهید.

صبور باشید

از بکار بردن روشهای تربیتی وانضباطی خسته نشوید، نگویید من این کار را امتحان کردم اما اثر نداشت، فایده ندارد! از بی‌نظمی و شلوغی کودکتان مدام شکایت نکنید. حتی اگر شما یک دانه گندم بکارید لازم است مدتی صبر کنید تا ساقه گندم سر از خاک بردارد و رشد کند. هیچ کس یک شبه محصول کاشته شده را درو نمی‌کند. شما هم برای اثر بخشی روشهای تربیتی نیاز به زمان دارید پس صبر کنید و زود نتیجه نگیرید. برای اینکه فرزندتان بیاموزد که نظم چیز خوبی است شنیدن این جمله از زبان شما برایش کافی نیست، لازم است او خودش عواقب نظم و بی‌نظمی را ببیند تا بفهمد که کدام رفتار بهتر است. گاهی نتیجه کارتان را یک هفته ای می‌بینید و گاهی لازم است ماه‌ها برای تغییر رفتار فرزندتان صبر کنید.

احساسات کودکتان را درک کنید

همیشه سعی کنید شنونده خوبی برای فرزندتان باشید. هنگام بروز مشکل ببینید سبب این رفتار کودک چه بوده، سعی کنید او را درک کنید و بعد دربارهٔ او تصمیم بگیرید. به طور مثال اگر فرزندتان خواهر یا برادرش را زده، بی‌معطلی او را تنبیه نکنید. ابتدا او را به اتاق دیگری ببرید تا خشمش فرو بنشیند و آرام شود. به او بگویید که می‌دانید از چیزی عصبانی شده و اجازه دهید توضیح دهد. سپس عواقب رفتار نادرستش را به او گوشزد کنید. اگر به کودکتان یاد داده باشید که احساساتش را بیان کند، خیلی از اوقات نیازی به دعوا و کتک کاری ندارد. بسیاری از ما بزرگترها وقتی می‌بینیم که کسی به حرف و احساسات‌مان گوش نمی‌کند، عصبانی می‌شویم و از کوره در می‌رویم و با رفتار خشونت‌آمیز احساسمان را بروز می‌دهیم. پس چه انتظاری از کودکتان دارید. اگر او بداند که شما به عنوان والدین به حرف و احساس او اهمیت می‌دهید، با خواهر و برادرش هم بهتر کنار می‌آید. علاوه بر این از شما همدردی کردن با دیگران را یاد می‌گیرد و او هم با دیگران مهربان خواهد بود.

انضباط قاطعانه داشته باشید

اگر کودک ببیند که شما ثبات در رفتار با او ندارید متوجه می‌شود که می‌تواند گاهی از نتیجه کارهای خود فرار کند. اما اگر انضباط شما قاطع و همیشگی باشد کودک یاد می‌گیرد که مسئولیت رفتار خود را بپذیرد. کودک در این شرایط می‌تواند پیش بینی کند که اگر رفتار بدی داشته باشد، پیامد خوبی نخواهد دید و بالعکس رفتار خوبش بدون پاداش نخواهد ماند. در این حالت احتمال بروز مشکلات رفتاری در کودک کمتر می‌شود. یادتان باشد انضباط قاطعانه به معنای کتک زدن و فحش دادن به کودکی که کار نادرست انجام داده، نیست. بلکه به معنای ثبات در رفتار و به سرعت واکنش نشان دادن به بد رفتاری کودک است. به گونه ای که کودک متوجه ارتباط رفتار خود با پیامد مورد نظر بشود. به طور مثال اگر کودک شما در پارک کودک دیگری را هل می‌دهد و با او دعوا می‌کند تا خودش سوار سرسره بشود، نه تنها لازم است به سرعت جلوی کتک زدن و دعوای آنها را بگیرید. بلکه لازم است کودک را به محلی دور از سرسره ببرید تا آرام شود و به او بگویید که اگر یک بار دیگر نوبت را رعایت نکند و دعوا کند، از پارک خواهید رفت. اگر یک بار دیگر کودک رفتار نادرستش را تکرار کرد، لازم است قاطع باشید و طبق گفته خود پیامد را اجرا کرده و پارک را ترک کنید.‏

الگو باشید

برای آموزش رفتار خوب و پسندیده بهترین کار این است که خودتان آن رفتار را اجرا کنید. کودکان از عمل ما می‌آموزند نه از حرف ما. اگر خودتان دروغ بگویید و کودک ببیند که شما این کار را می‌کنید او هم به شما دروغ خواهد گفت، حتی اگر صدبار هم به او بگویید که دروغ بد است. اگر شما موقع عصبانیت داد بزنید و کتکش بزنید او هم یاد می‌گیرد که وقتی از دوستانش عصبانی شد داد بزند و کتکشان بزند. اگر ببیند که وقتی اشتباهی از شما سر زد، معذرت‌خواهی می‌کنید، او هم یاد می‌گیرد که عذرخواهی کند. بنابراین اگر دوست دارید به فرزندتان ادب بیاموزید، اول خودتان با ادب باشید!‏

حق انتخاب بدهید

کودکانی که حق انتخاب نداشته باشند، معمولا در بزرگسالی استقلال کافی برای تصمیم گیریهای مهم و بزرگ زندگی نخواهند داشت و نخواهند توانست از پس حل مشکلاتشان بر بیایند، چون اعتماد به نفس لازم را ندارند. از سنین کم به کودکتان حق انتخاب بدهید تا هم اعتماد به خود را یاد بگیرد و هم بتواند برای مشکلاتش راه حل پیدا کند. در کنار ایجاد نظم مثبت هم می‌توانید به تقویت مهارتهای زندگی، اجتماعی و فکر کردن کودکتان کمک کنید. البته یادتان باشد گفتن اینکه تو می‌توانی کافی نیست بلکه لازم است به او فرصت بدهید که توانایی‌های خودش را تجربه کند. به طور مثال اگر کودک ۴ ساله شما تمایلی به مسواک زدن قبل از خواب ندارد. از او بپرسید قبل از قصه خواندن مسواک می‌زنی یا بعد از آن؟ دوست داری با من مسواک بزنی یا خودت؟ این حق انتخاب به او احساس خوبی می‌دهد و فکر نمی‌کند که مجبور است کاری که دوست ندارد را انجام دهد.

گاهی رفتن لازم است

بعضی از کودکان برای به دست آوردن چیزی و یا رسیدن به خواسته‌هایشان قشقرق به پا می‌کنند. آنها دست و پا بر زمین می‌کوبند و جیغ و داد می‌کنند تا به نتیجه برسند. اگر یک بار با این کار به خواسته خود برسند دیگر سخت می‌توانید آنها را اصلاح کنید. گاهی حتی ممکن است کودک برای جلب توجه شما دست به این کار بزند.
در هر صورت لازم است که شما چشم پوشی کنید و به آنها بی‌توجه باشید. یادتان باشد قاطع باشید و برای اینکه در فروشگاه و یا جلوی دیگران آبرویتان نرود، به خواسته کودک تن ندهید. اگر می‌بینید که اعصابش را ندارید و نمی‌توانید این رفتار را تحمل کنید، بروید و از محل دور شوید. به کودک خود یاد بدهید که حتی وقتی عصبانی می‌شوید و ناراحت هستید، خود را کنترل کرده و آرام می‌شوید. حتی تن صدای شما هم به کودک یاد می‌دهد که چگونه رفتاری مناسب است. اما اگر نمی‌توانید آرام بمانید و ممکن است واکنش نادرستی نشان دهید، بهتر است محل را ترک کنید تا به حالت عادی برگردید.‏

از خودتان مراقبت کنید

به نیازهای شخصی خودتان اهمیت بدهید. شما هم مانند هر انسان دیگری به ارتباطات صمیمانه، همراهی با دیگران، تفریح و حتی تنهایی در زمانهای خاص نیاز دارید. فکر نکنید با وقت گذاشتن برای خودتان از زمان فرزند پروری شما کم می‌شود. وقتی شما نیازهای شخصیتان را بر آورده می‌کنید، پدر و مادر بودن، صبور بودن، ثبات داشتن و دردسترس کودک بودن هم آسان‌تر می‌شود. باور نمی‌کنید؟ امتحان کنید.



:: موضوعات مرتبط: , ,
تاریخ : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400
بازدید : 49
نویسنده : حسینی
همه چیز دربارهٔ ی یک تربیت درست!

گردآوری شده توسط گروه خانواده ممتاز نیوز

یادتان باشد کودکان با مهارتهای اجتماعی به دنیا نمی‌آیند و برای یاد گرفتن نیاز به زمان دارند. اگر شما بدانید که کودک شما در هر مرحله از سنش به طور طبیعی لازم است چه نقاط عطفی را پشت سر بگذارد، آنوقت می‌توانید در تربیت او گامهای سازنده ای بردارید.

همه والدین دوست دارند فرزندانی سالم تربیت کنند، فرزندانی که در جامعه به عنوان یک فرد با ادب، مفید، مستقل و سازنده شناخته شوند. اما آیا همه می‌دانند کی و چگونه می‌توانند تربیت کودک خود را آغاز کنند. تربیتی که بتواند آنها را به این خواسته بلند پروازانه شان برساند! مسلما چنین آرزوی بزرگی برای فرزندان نیاز به تلاش فراوان دارد و با خواندن یکی دو کتاب و شنیدن و دیدن چند برنامه تربیتی حاصل نمی‌شود. مهم این است که بتوانیم آنچه برای تربیت سازنده فرزندمان یاد می‌گیریم در زندگی روزانه مان به آن عمل کنیم و خوب معلوم است که دو صد گفته چون نیم کردار نیست! یا به عبارت دیگر به عمل کار برآید به سخندانی نیست. لابد می‌گویید شما راهش را بگویید عملش با ما! خوب این هم حرف حساب است که جواب ندارد، بخوانید:

محیطی امن و مورد علاقه فراهم کنید

برای اینکه بتوانید کودکانی سالم تربیت کنید ابتدا لازم است که محیط امنی برای او فراهم کنید. محیطی که هم از نظر فیزیکی و هم از نظر روانی به او آسیب نرساند. وقتی کودک ۳ ساله شما در کنار خیابان بازی می‌کند، نه تنها ممکن است با افتادن توپش در خیابان خطر تصادف او را تهدید کند؛ بلکه شما نخواهید توانست کنترلی بر دوستان و چیزهایی که می‌بیند و می‌شنود داشته باشید. کودکان کم سن به محیطی امن برای بازی نیاز دارند تا بتوانند در طول روز کنجکاوی کنند و سرگرم باشند. این کودکان بسیار از محیط خود می‌آموزند و مهم است که شما او را در محیط جذاب، سالم و به دور از خطر بزرگ کنیدتا فرصت لازم برای جست وجو، کشف، تجربه و رشد مهارتهایش داشته باشد.

گاهی خود شما در خانه محیط را برای او پر خطر می‌کنید. به جای چیدن لوازم شیک و شکستنی در گوشه و کنار خانه، به کودک نوپای خود اجازه دهید در منزل آزاد باشد و وسایل خانه را طوری تهیه کنید و بچینید که مجبور نباشید مدام به کودک بگویید به این دست نزن، آنطرف نرو، مواظب باش! این نکن‌های مکرر نه تنها او را ترسو بار می‌آورد بلکه قدرت خلاقیت و اعتماد به نفس او را از بین می‌برد. بنابراین با ایجاد یک محیط امن و بی‌خطر به کودکتان اجازه دهید تحت نظارت مناسب شما رشد کند و از محیط خود آزادانه بیاموزد و در آن بازی و حرکت کند. پس او را زیر نظر داشته باشید و بدانید چه می‌کند و کجاست.‏

انتظارات واقع بینانه داشته باشید

برای اینکه بتوانید کودک خود را درست تربیت کنید لازم است با خصوصیات او در هر مرحله سنی آشنا باشید و او را خوب بشناسید. کودکان یک ساله از نظر تکاملی با کودکان ۲ ساله و ۳ ساله متفاوتند. شما از فرزندتان انتظار دارید که اسباب بازیهایش را با خواهر و برادر و یا دوستانش تقسیم کند و یا برای گرفتن آنها از دیگران با مهربانی و خواهش آنها را بگیرد و تشکر کند. اما آیا او در سنی هست که شما این انتظار را از او داشته باشید؟

بهتر است در انتظاری که از کودک خود دارید واقع بین باشید و بدانید که آیا در سن او چنین رفتاری طبیعی است یا نه! شما انتطار دارید کودک ۲ ساله شما در مهمانی روی صندلی یا زانوی شما بنشیند و تکان نخورد اما آیا چنین انتظاری از یک کودک ۲ ساله طبیعی است و یا دور از انتظار است؟لازم است کودکان قبل از یاد گرفتن مهارتهای جدید مانند دستشویی رفتن، لباس پوشیدن یا غذا خوردن مستقل آمادگی لازم را از نظر رشدی داشته باشند. ‏

یادتان باشد کودکان با مهارتهای اجتماعی به دنیا نمی‌آیند و برای یاد گرفتن نیاز به زمان دارند. اگر شما بدانید که کودک شما در هر مرحله از سنش به طور طبیعی لازم است چه نقاط عطفی را پشت سر بگذارد، آنوقت می‌توانید در تربیت او گامهای سازنده ای بردارید. وگرنه وقتی کودک شما نتوانست ۱۰ دقیقه در مهمانی آرام روی صندلی بنشیند، عصبانی می‌شوید و کنترل خودتان را از دست می‌دهید. غافل از اینکه او بی‌گناه است و این شما هستید که انتظاری ورای سن و سالش از او دارید. پس اگرکودک ۲ ساله شما در جواب شما اغلب نه می‌گوید این را به حساب بی‌ادبی و حرف نشنوی او نگذارید. کودک شما لازم است از ۲سالگی نه گفتن را تمرین کند تا بتواند در آینده به دوستان خلافش نه بگوید. البته به خاطر داشته باشید که بچه‌ها با هم فرق دارند، این تفاوت گاهی ذاتی است، بعضی کودکان برون گرا و پر حرف، بعضی آرام و داخل گرا و بعضی پرجنب و جوش‌تر از بقیه می باشند.

گروهی ممکن است نسبت به تغییر محیط واکنش نشان داده و زود اعتراض کنند و عده دیگر خودشان را به راحتی با تغییرات وفق می‌دهند. پس لازم است در عین اینکه انتظارات واقع بینانه از کودک خود دارید به تفاوتهای او و خصوصیات فردی اش هم توجه کنید و اهمیت بدهید. ‏

وقتی والدین توقعات زیادی و یا زودتر از زمان لازم را از کودکشان داشته باشند و یا از فرزندشان بخواهند که کامل و ایده‌آل باشد مشکلاتی برای او بروز خواهد کرد. یادتان باشد همه اشتباه می‌کنند و بیشتر اشتباهات هم عمدی نیستند. خود شما هم کامل نیستید و نباید از خودتان هم انتظار بیش از حد داشته باشید. همانطور که شما تلاش خودتان را می‌کنید که والدین خوبی باشید، به تلاش فرزندتان هم اهمیت بدهید.

صبور باشید

از بکار بردن روشهای تربیتی وانضباطی خسته نشوید، نگویید من این کار را امتحان کردم اما اثر نداشت، فایده ندارد! از بی‌نظمی و شلوغی کودکتان مدام شکایت نکنید. حتی اگر شما یک دانه گندم بکارید لازم است مدتی صبر کنید تا ساقه گندم سر از خاک بردارد و رشد کند. هیچ کس یک شبه محصول کاشته شده را درو نمی‌کند. شما هم برای اثر بخشی روشهای تربیتی نیاز به زمان دارید پس صبر کنید و زود نتیجه نگیرید. برای اینکه فرزندتان بیاموزد که نظم چیز خوبی است شنیدن این جمله از زبان شما برایش کافی نیست، لازم است او خودش عواقب نظم و بی‌نظمی را ببیند تا بفهمد که کدام رفتار بهتر است. گاهی نتیجه کارتان را یک هفته ای می‌بینید و گاهی لازم است ماه‌ها برای تغییر رفتار فرزندتان صبر کنید.

احساسات کودکتان را درک کنید

همیشه سعی کنید شنونده خوبی برای فرزندتان باشید. هنگام بروز مشکل ببینید سبب این رفتار کودک چه بوده، سعی کنید او را درک کنید و بعد دربارهٔ او تصمیم بگیرید. به طور مثال اگر فرزندتان خواهر یا برادرش را زده، بی‌معطلی او را تنبیه نکنید. ابتدا او را به اتاق دیگری ببرید تا خشمش فرو بنشیند و آرام شود. به او بگویید که می‌دانید از چیزی عصبانی شده و اجازه دهید توضیح دهد. سپس عواقب رفتار نادرستش را به او گوشزد کنید. اگر به کودکتان یاد داده باشید که احساساتش را بیان کند، خیلی از اوقات نیازی به دعوا و کتک کاری ندارد. بسیاری از ما بزرگترها وقتی می‌بینیم که کسی به حرف و احساسات‌مان گوش نمی‌کند، عصبانی می‌شویم و از کوره در می‌رویم و با رفتار خشونت‌آمیز احساسمان را بروز می‌دهیم. پس چه انتظاری از کودکتان دارید. اگر او بداند که شما به عنوان والدین به حرف و احساس او اهمیت می‌دهید، با خواهر و برادرش هم بهتر کنار می‌آید. علاوه بر این از شما همدردی کردن با دیگران را یاد می‌گیرد و او هم با دیگران مهربان خواهد بود.

انضباط قاطعانه داشته باشید

اگر کودک ببیند که شما ثبات در رفتار با او ندارید متوجه می‌شود که می‌تواند گاهی از نتیجه کارهای خود فرار کند. اما اگر انضباط شما قاطع و همیشگی باشد کودک یاد می‌گیرد که مسئولیت رفتار خود را بپذیرد. کودک در این شرایط می‌تواند پیش بینی کند که اگر رفتار بدی داشته باشد، پیامد خوبی نخواهد دید و بالعکس رفتار خوبش بدون پاداش نخواهد ماند. در این حالت احتمال بروز مشکلات رفتاری در کودک کمتر می‌شود. یادتان باشد انضباط قاطعانه به معنای کتک زدن و فحش دادن به کودکی که کار نادرست انجام داده، نیست. بلکه به معنای ثبات در رفتار و به سرعت واکنش نشان دادن به بد رفتاری کودک است. به گونه ای که کودک متوجه ارتباط رفتار خود با پیامد مورد نظر بشود. به طور مثال اگر کودک شما در پارک کودک دیگری را هل می‌دهد و با او دعوا می‌کند تا خودش سوار سرسره بشود، نه تنها لازم است به سرعت جلوی کتک زدن و دعوای آنها را بگیرید. بلکه لازم است کودک را به محلی دور از سرسره ببرید تا آرام شود و به او بگویید که اگر یک بار دیگر نوبت را رعایت نکند و دعوا کند، از پارک خواهید رفت. اگر یک بار دیگر کودک رفتار نادرستش را تکرار کرد، لازم است قاطع باشید و طبق گفته خود پیامد را اجرا کرده و پارک را ترک کنید.‏

الگو باشید

برای آموزش رفتار خوب و پسندیده بهترین کار این است که خودتان آن رفتار را اجرا کنید. کودکان از عمل ما می‌آموزند نه از حرف ما. اگر خودتان دروغ بگویید و کودک ببیند که شما این کار را می‌کنید او هم به شما دروغ خواهد گفت، حتی اگر صدبار هم به او بگویید که دروغ بد است. اگر شما موقع عصبانیت داد بزنید و کتکش بزنید او هم یاد می‌گیرد که وقتی از دوستانش عصبانی شد داد بزند و کتکشان بزند. اگر ببیند که وقتی اشتباهی از شما سر زد، معذرت‌خواهی می‌کنید، او هم یاد می‌گیرد که عذرخواهی کند. بنابراین اگر دوست دارید به فرزندتان ادب بیاموزید، اول خودتان با ادب باشید!‏

حق انتخاب بدهید

کودکانی که حق انتخاب نداشته باشند، معمولا در بزرگسالی استقلال کافی برای تصمیم گیریهای مهم و بزرگ زندگی نخواهند داشت و نخواهند توانست از پس حل مشکلاتشان بر بیایند، چون اعتماد به نفس لازم را ندارند. از سنین کم به کودکتان حق انتخاب بدهید تا هم اعتماد به خود را یاد بگیرد و هم بتواند برای مشکلاتش راه حل پیدا کند. در کنار ایجاد نظم مثبت هم می‌توانید به تقویت مهارتهای زندگی، اجتماعی و فکر کردن کودکتان کمک کنید. البته یادتان باشد گفتن اینکه تو می‌توانی کافی نیست بلکه لازم است به او فرصت بدهید که توانایی‌های خودش را تجربه کند. به طور مثال اگر کودک ۴ ساله شما تمایلی به مسواک زدن قبل از خواب ندارد. از او بپرسید قبل از قصه خواندن مسواک می‌زنی یا بعد از آن؟ دوست داری با من مسواک بزنی یا خودت؟ این حق انتخاب به او احساس خوبی می‌دهد و فکر نمی‌کند که مجبور است کاری که دوست ندارد را انجام دهد.

گاهی رفتن لازم است

بعضی از کودکان برای به دست آوردن چیزی و یا رسیدن به خواسته‌هایشان قشقرق به پا می‌کنند. آنها دست و پا بر زمین می‌کوبند و جیغ و داد می‌کنند تا به نتیجه برسند. اگر یک بار با این کار به خواسته خود برسند دیگر سخت می‌توانید آنها را اصلاح کنید. گاهی حتی ممکن است کودک برای جلب توجه شما دست به این کار بزند.
در هر صورت لازم است که شما چشم پوشی کنید و به آنها بی‌توجه باشید. یادتان باشد قاطع باشید و برای اینکه در فروشگاه و یا جلوی دیگران آبرویتان نرود، به خواسته کودک تن ندهید. اگر می‌بینید که اعصابش را ندارید و نمی‌توانید این رفتار را تحمل کنید، بروید و از محل دور شوید. به کودک خود یاد بدهید که حتی وقتی عصبانی می‌شوید و ناراحت هستید، خود را کنترل کرده و آرام می‌شوید. حتی تن صدای شما هم به کودک یاد می‌دهد که چگونه رفتاری مناسب است. اما اگر نمی‌توانید آرام بمانید و ممکن است واکنش نادرستی نشان دهید، بهتر است محل را ترک کنید تا به حالت عادی برگردید.‏

از خودتان مراقبت کنید

به نیازهای شخصی خودتان اهمیت بدهید. شما هم مانند هر انسان دیگری به ارتباطات صمیمانه، همراهی با دیگران، تفریح و حتی تنهایی در زمانهای خاص نیاز دارید. فکر نکنید با وقت گذاشتن برای خودتان از زمان فرزند پروری شما کم می‌شود. وقتی شما نیازهای شخصیتان را بر آورده می‌کنید، پدر و مادر بودن، صبور بودن، ثبات داشتن و دردسترس کودک بودن هم آسان‌تر می‌شود. باور نمی‌کنید؟ امتحان کنید.



:: موضوعات مرتبط: , ,
به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان حسینی و آدرس mohammadjavadhosseini.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com